İran destekli Husiler Yemen'de askeri üssü vurdu: 30'dan fazla ölü

İran destekli Husiler Yemen'de askeri üssü vurdu: 30'dan fazla ölü

Yemen askeri sözcüsü, Husilerin SİHA ve füzelerle bir Yemen askeri üssünü vurup 30'dan fazla Yemen askerini öldürdüğünü açıkladı.

Yemen askeri sözcüsü Muhammed en Nakib, İran destekli Husilerin Lahic'daki El-Anad askeri üssüne düzenlediği füze saldırısında 30'dan fazla askerlerinin öldüğünü, yaklaşık 60 askerlerinin de yaralandığını açıkladı.

En Nakib Husilerin askeri üsse saldırısının silahlı insansız hava araçları ve balistik füzelerle gerçekleştiğini belirtti. Husilerden ise henüz bu saldırı iddiasıyla ilgili bir açıklama gelmedi.

El Anad askeri üssü Aden'in yaklaşık 70 kilometre kuzeyinde bulunuyor. Cephe hattında kalan Taiz şehrinin sakinleri Taiz'in Husi kontrolündeki doğu banliyölerine yerleştirilmiş fırlatıcılardan balistik füzelerin atıldığını duyduklarını belirttiler.

Yemen'in başkenti Sana'nın Eylül 2014'te Husilerin eline geçmesiyle Yemen'deki iç çatışmalar daha şiddetli bir iç savaşa dönüşmüştü. 2014'ten bu yana Yemen'den savaş nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 100 bini aşmış olabileceği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.