İran destekli Ketaib Hizbullah, ABD güçlerine saldırıları durdurduğunu açıkladı

İran destekli Ketaib Hizbullah, ABD güçlerine saldırıları durdurduğunu açıkladı

Irak'ta faaliyet gösteren en büyük Şii gruplar arasında yer alan Ketaib Hizbullah, ABD'ye yönelik saldırılarını durdurduklarını açıkladı.

İran destekli Iraklı Şii milis grup Ketaib Hizbullah yaptığı açıklamada, "bölgedeki ABD askerlerine yönelik tüm askeri operasyonlarını askıya aldığını" duyurdu.

Grup karara gerekçe olarak "Irak hükümetini utandırmamak amacıyla böyle bir karar aldıklarını" belirtti.

Şii gruplarla bağlantılı Irak merkezli "Sabereen News" tarafından aktarılan açıklamada grubun Genel Sekreteri Ebu Hüseyin El Hamidavi "Gazze'deki halkımızı başka yollarla savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Açıklamada İran'ın grubun eylemlerinden haberdar olmadığı ve bölgede ABD'ye karşı gerilimin artırılmasına karşı çıktığı öne sürülerek şu ifadelere yer verildi:

"Ketaib Hizbullah, Gazze'deki mazlum halkımızı destekleme kararı almış, bunu kendi iradesiyle ve başkalarının müdahalesi olmadan yapmıştır: Aslında, Direniş Ekseni'ndeki kardeşlerimiz, özellikle de İran İslam Cumhuriyeti'ndeki kardeşlerimiz, cihat çalışmalarımızı nasıl yürüttüğümüzü bilmemektedir ve çoğu zaman Irak ve Suriye'deki Amerikan işgal güçlerine baskı yapılmasına ve gerilimin tırmandırılmasına karşı çıkmaktadırlar."

Ketaib Hizbullah geçtiğimiz gün Ürdün'de ABD askerlerini hedef alan ve 3 askerin öldüğü saldırıdan sorumlu tutuluyordu.

Adının açıklanmaması kaydıyla konuşan Iraklı bir yetkiliye göre, Ketaib Hizbullah'ın kararı, Bağdat hükümetinin gerilimin artmasını önlemek için ABD yetkilileri ve Iraklı silahlı gruplarla gerçekleştirdiği yoğun temasların ardından geldi.

Yetkili, "Açıkçası yaşananlar çok ileri bir adımdı ve herkesi bir yol ayrımına getirdi" ifadelerini kullandı.

ABD'nin bölgede İran destekli gruplara karşı bir misilleme hazırlığı içerisinde olduğu belirtiliyordu.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum