"İran destekli milislerle diyalog kabul edilemez"

"İran destekli milislerle diyalog kabul edilemez"

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyir, Yemen'de 'askeri çözüm'de kararlı olduklarını vurguladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyir, koalisyona üye ülkelerin Genelkurmay Başkanları ve Dışişleri Bakanları’nın katıldığı toplantıda konuşma yaparak, ""Arap koalisyonunun Yemen’in kurtarılması ve terör kaynaklarının kurutulması konusunda kararlı olduğunu" ileri sürdü.

Suudi Arabistan hava gücünün Yemen'deki sivilleri hedef alan gelişi güzel saldırılarına değişnmeyen el-Cubeyir, “Yemen’deki Husi milislerinin eylemleri ve ihlalleri, askeri bir çözümü dayattı” dedi.

el-Cubeyir, Husi milisleri ve Salih yanlılarının, hastanelerin hasta kabulünü ve 4 milyondan fazla Yemenlinin eğitim almasını engellediklerini söyledi.

Öte yandan, Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi, "koalisyonun operasyonları sayesinde Yemen topraklarının yüzde 80’inin meşruiyetinin sağlandığını ve Yemen devletinin çöküşünün durdurulduğunu" iddia etti.

İran’ın planının tüm bölgeyi hedeflediğine dikkat çekerek, İran’ın Yemen’e müdahalesinin durdurulması için uluslararası baskı yapılması çağrısında bulunan el-Mihlafi, “En başından beri meşru hükümet ve koalisyonun mesajı barış mesajıdır, ellerimiz barış için uzatılmıştır” açıklamasında bulundu.

BM’nin yolunun Yemen krizinin tek çözümü olduğunu söyleyen el-Mihlafi, “İran destekli milislerle diyalog kabul edilemez” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.