"İran destekli Şii milisler ve PKK Irak'ta Türkiye'ye karşı iş birliği içerisinde"

"İran destekli Şii milisler ve PKK Irak'ta Türkiye'ye karşı iş birliği içerisinde"

Pentagon'un son yayınladığı raporda, İran destekli Şii milisler ile PKK güçlerinin Irak'ın kuzeyinde Türkiye'ye karşı askeri iş birliği içinde olduğu ifade edildi.

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) son yayınladığı raporda, İran destekli Şii milisler ile PKK güçlerinin Irak'ın kuzeyinde Türkiye'ye karşı askeri iş birliği içinde olduğu ifade edildi.

ABD askeri istihbaratının verdiği bilgilere göre, İran destekli Şii milisler ile PKK güçleri, Irak'ın kuzeyinde Türkiye'ye karşı askeri iş birliği içerisinde ve koordineli saldırılar gerçekleştiriyor.

İran destekli Şii milisler, son zamanlarda Türkiye'nin PKK'ya yaptığı saldırıları resmi açıklamalarla eleştiriyordu.

Pentagon tarafından yayınlanan rapora göre, Şii milisler geçtiğimiz aylarda Irak ve Suriye'deki Türk güçlerine karşı roketli saldırılar düzenlemeye başladı.

Rapora göre, iki tarafın önümüzdeki süreçte de Türkiye'ye karşı yapılacak saldırılarda iş birliği içerisinde olması bekleniyor.

PKK ve İran destekli milisler farklı ideolojilere sahip oluşumlar olmasına rağmen, iki taraf zaman zaman Irak ve Suriye'de ortak faaliyetler içerisinde yer aldı.

Türkiye, Nisan ayında "Pençe-Kilit Operasyonu"nu başlattığını ilan etmiş ve Irak sınırı içerisindeki PKK mevzilerine saldırılar düzenlemişti.

Bağdat tarafından yapılan açıklamada ise operasyonun Irak'ın ulusal güvenliği için tehdit olarak görüldüğü ifade edilmişti. Bağdat hükümetinin yanı sıra İran destekli Şii milisler de operasyonları eleştirmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum