İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan Lübnan'da Hizbullah lideri Nasrallah ile görüştü

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan Lübnan'da Hizbullah lideri Nasrallah ile görüştü

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile bir araya geldi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir araya geldi.

Görüşmede İran'ın Lübnan Büyükelçisi Mucteba Amani de yer aldı.

Görüşmenin tam olarak ne zaman gerçekleştirildiği açıklanmadı.

Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre görüşmelerde "başta Gazze Şeridi ve Güney Lübnan olmak üzere bölgedeki son siyasi ve güvenlik gelişmelerinin yanı sıra diğer direniş cepheleri" ele alındı.

Cuma günü Lübnan'a giden İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, bugün de Lübnanlı yetkililer ve Başbakan Necip Mikati ile bir araya geldi.

Mikati ile görüşmesinin sonunda İranlı Bakan "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığını durdurmak ve bölgedeki tüm ülkeler için adil çözümlere ulaşmak için çabaların birleştirilmesi gerektiğini" vurguladı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.