İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan Şam'da Beşar Esed ile görüştü

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan Şam'da Beşar Esed ile görüştü

İran Dışişleri Bakanı Suriye'ye yaptığı ziyarette iki ülkenin iş birliğinin önemini vurguladı.

(Fotoğraf: Arşiv)

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Suriye'ye gitti.

Abdullahiyan'in başkent Şam'a ziyareti dün başladı. İranlı bakan yaptığı ziyarette Esed rejimi Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile görüşmelerde bulundu.

İkili bölgesel ve uluslararası meseleleri ele almalarının ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Abdullahiyan bugün de rejim lideri Beşar Esed ile bir araya geldi.

Abdullahiyan, görüşmeler sırasında Suriye'deki ABD varlığı hakkında açıklamalarda bulundu. İran Dışişleri Bakanı, "terörle mücadele bahanesiyle Suriye'de yasa dışı bir şekilde varlık gösteren ABD güçlerinin" Mikdad ile yaptığı görüşmede masaya yatırıldığını söyledi.

Washington yönetimine seslenen Abdullahiyan bölgenin bölge halkına bırakılması gerektiğini vurgularken ABD'li askerlere evlerine dönmelerini tavsiye ettiklerini belirtti.

İsrail saldırılarına misilleme tehdidi

Abdullahiyan ayrıca pazartesi günü Halep Havalimanı'nın hizmet dışı kalmasına yol açan saldırı da dahil olmak üzere İsrail'in Suriye topraklarına yönelik hava saldırılarını kınadı. Abdullahiyan İsrail'in ülkedeki saldırılarının yanıtsız bırakılmayacağını iddia etti.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Esed rejimini ve ordusunu, Suriye'deki durum istikrarlı hale gelene kadar desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Türkiye-Esed rejimi açıklaması

Esed rejimi ve Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin önemine de vurgu yapan Abdullahiyan, iki ülkenin egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Esed rejimi Dışişleri Bakanı Mikdad ise "Türk ordusunun Suriye'den çekilmesi gerektiğini" söyledi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.