İran Dışişleri Bakanı: Mogheniri ile yapıcı bir görüşmemiz oldu

İran Dışişleri Bakanı: Mogheniri ile yapıcı bir görüşmemiz oldu

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüştü.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran nükleer anlaşmasından çekilme kararının ardından yoğun diplomatik temaslarda bulunan Zarif, Brüksel'de Federica Mogherini ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından Zarif, "Mogherini'yle görüşmemiz iyi ve yapıcıydı. Doğru yolda ilerliyoruz. Alınan kararlar İran'ın haklarını güvence altına almalı ve korumalı. Önümüzdeki iki hafta boyunca görüşmelerimiz devam edecek." şeklinde konuştu.

Zarif'in akşam saatlerinde Mogherini'nin ev sahipliğinde Almanya, Fransa ve İngiltere dışişleri bakanlarıyla bir araya gelmesi bekleniyor. ABD Başkanı Donald Trump, 8 Mayıs'ta ülkesinin 5+1 ülkeleri ile İran arasında yapılan nükleer anlaşmadan çekileceğini duyurmasının ardından Zarif, Çin ve Rusya'da temaslarda bulunmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.