İran Dışişleri Bakanı'ndan Azerbaycan ziyareti

İran Dışişleri Bakanı'ndan Azerbaycan ziyareti

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Azerbaycan yetkilileriyle görüşmek üzere Bakü'ye gitti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Azerbaycan yetkilileriyle görüşmek üzere 22 Aralık günü Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitti.

Emir Abdullahiyan bir günlük Bakü ziyareti sırasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov ve Azerbaycan Cumhuriyeti Ulusal Meclis Başkanı Sahive Gafarova ile bir araya gelecek.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın aktardığı habere göre, İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilerin geliştirilmesi, İran şirketlerinin Karabağ'daki toprakların yeniden inşasına katılımı ve İran, Azerbaycan ve Gürcistan üzerinden Basra Körfezi ve Karadeniz geçiş koridorunun oluşturulmasında iki ülke arasında iş birliği, Emir Abdullahiyan'ın Azerbaycan Cumhuriyeti yetkilileriyle yapacağı görüşmelerde ele alınacak konular olarak açıklandı.

Abdullahiyan, Bakü'ye giriş yaptığı sırada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu ziyaret kapsamında üst düzey Azerbaycanlı yetkililerle görüşlerimiz olacak. İş birliğinin geliştirilmesi için çeşitli fikirlerimiz var ve bu düşüncelerimizi Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile görüşmemizde dile getireceğiz" dedi.

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.