İran doğalgazı kıstı, Irak'ta elektrik kesintileri yaşandı

İran doğalgazı kıstı, Irak'ta elektrik kesintileri yaşandı

Irak Devlet Televizyonu, İran’dan gelen doğalgazın azaltılması nedeniyle ülke genelinde geniş kapsamlı elektrik kesintileri yaşandığını bildirdi.

İran’dan gelen doğalgazın, 50 milyon metreküpten 5 milyon metreküpe düşmesi nedeniyle ülke genelinde, geniş kapsamlı elektrik kesintileri yaşanıyor.

Tahran yönetimi, gazın kesilme nedeninin Irak’ın kendilerine olan yaklaşık 5 milyar dolarlık gaz borcu olduğunu belirtti.

Amerika'nın Sesi'nin aktardığı habere göre, İran Enerji Bakanı Reza Ardakanyan, aralarında Bağdat hükümeti Elektrik Bakanı ile Merkez Bankası Yöneticisi Mustafa Galib’in de bulunduğu yetkililerle, Bağdat’ta bir araya geldi.

Bağdat hükümeti Başbakanı, Bağdat’taki ABD Büyükelçiliği’ne yapılan roket saldırısından İran destekli Şii milisleri sorumlu tuttuğunu açıklamıştı.

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rabieyi dün Tahran’da yaptığı açıklamada, kendilerinin elçiliğe saldıran milislerle bir ilgilerinin bulunmadığını söyledi ve ABD’nin bölgede provokasyon yapmak amacında olduğunu belirtti.

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.