İran füze denemelerine devam ediyor

İran füze denemelerine devam ediyor

Trump'ın tehdit içerikli açıklamalarına rağmen, Devrim Muhafızları Ordusu’nun tatbikatı sırasında füze denemeleri yapıldığı bildirildi.

İran medyasında pazartesi günü yer alan haberlerde, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun yaptığı üç günlük askeri tatbikatta füze denemeleri yapıldığı belirtildi. İran haber ajansı Fars’ın, Devrim Muhafızları Ordusu’nun basın bildirisine dayandırdığı haberinde,  böylelikle “yabancı düşmanların” olası askeri saldırılarına hazırlık yapıldığı ifade edildi.

Yarı resmi Tesnim haber ajansı ise Devrim Muhafızları Ordusu’na yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, İran’ın merkezindeki çölde pazartesi günü başlayan yıllık tatbikat sırasında “akıllı ve gelişmiş” füzelerin kullanıldığını belirtti.

İran devlet televizyonuna bir demeç veren Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur, yapılan denemelerde 100 kilometre menzilli füzelerin yanı sıra menzili 100 kilometrenin altında bulunan Fecr 3, Fecr 4 ve Fecr 5 tipi füzelerin kullanıldığı ve denemelerin başarıyla sonuçlandığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.