İran güçleri Afgan göçmenlerin aracına ateş açtı, göçmenler yanarak öldü

İran güçleri Afgan göçmenlerin aracına ateş açtı, göçmenler yanarak öldü

Daha önce sınırı geçmeye çalışırken İran güvenlik güçleri tarafından işkenceyle boğularak öldürülen mültecilerin bu kez de araçları silahlarla tarandı.

İran polisi, Yezd şehri yakınlarında Afgan mültecilerin bulunduğu bir aracı taraması sonucu araç alev aldı. Aracın içinde bulunan 3 kişi yanarak hayatını kaybetti.

Bazı parlamento üyeleri ve sivil haklar aktivistleri, İran'ın Afganlara karşı acımasız eylemleri soruşturmasının her zaman başarısız olduğunu söyleyerek hükümete yönelik eleştirilerini dile getirdiler.

Milletvekili Hamidullah Hanif, Afganistan'ın dışişleri bakanlığını konuyu ciddi bir şekilde araştırmaya çağırdı. Afgan göçmenlerin son olayından duydukları hayal kırıklığını dile getirerek, İran sınır muhafızları tarafından nehre boğulan Afgan göçmenleri sorununun henüz araştırılmadığını söyledi.

Silah zoruyla nehre atılmışlardı

Mayıs ayı başında İran sınırında çok sayıda Afgan mülteci nehre atılarak öldürülmüştü.

Afgan mültecilerden Nur Muhammed, Herat’ın Gülran ilçesinden iş aramak için İran’a geçmek istedikleri sırada İran sınır muhafızlarınca yakalanan 57 mülteci arasında olduğunu belirterek "İşkence edildikten sonra İranlı askerler hepimizi Hari Nehri’ne attı" demişti.

Bir başka mülteci işçi Şir Ağa ise nehre atılan 57 kişiden en az 23’ünün boğulduğunu söyledi. Ağa "İranlı askerler kendimizi suya atmazsak bizi vuracaklarını söylediler" diye konuşmuştu.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum