"İran, Halep'e Beş Yüz Savaşçı Gönderdi"

"İran, Halep'e Beş Yüz Savaşçı Gönderdi"

Han Toman'ın muhaliflere geçmesinin ardından İran'ın yeni bir kara operasyonu için takviye güç gönderdiği öne sürüldü.

Rejim kaynakları, bu ay içerisinde Güney Halep’te Esed rejiminin yaşadığı büyük kayıpların ardından Halep Uluslararası Havaalanı aracılığıyla yüzlerce İranlı milisin bölgeye indiğini öne sürdü.

İran tarafından asker gönderildiği iddiaları, İran Devrim Muhafızlarına bağlı Feylakul Kudüs lideri Kasım Süleymani’nin, muhaliflerin ele geçirdiği stratejik bölgeleri geri almak amacıyla rejime destek çağrısından sonra geldi. 

Arabi 21’e açıklama yapan kaynak, Şam havaalanından gelen yaklaşık 500 İranlı savaşçının Cumartesi sabahı Halep Uluslararası Havaalanına indiğini bildirdi. Güvenlik nedeniyle ismini vermekten kaçınan kaynak, İranlı savaşçıların sıkı önlemler altında havaalanına indiğini belirtti. Savaşçıların bölgeye sevkini Havaalanı yetkilisi Binbaşı Fadi Abbas ve rejim saflarında savaşan Liva Kudüs Filistini grubun lideri Muhammed Said’in gerçekleştirdiği kaydedildi.

Kaynak, gelen savaşçıların Güney Halep’te Esed rejimine ve Lübnan Hizbullahı’na katılıp önümüzdeki birkaç gün içerisinde Han Toman’ı tekrar geri almak için yeni bir kara operasyonu başlatacaklarını vurguladı.

Öte yandan Halep’te faaliyet gösteren Ebu Ammare Hareketinin Komutanı Mehna Cefale, "İranlı kuvvetlerin yeni operasyonları veya kaybedilen bölgeleri tekrar geri alma girişimleri, savaşçıları için yeni bir mezarlığa dönüşecektir." açıklamasında bulundu.

Cefale sözlerini şöyle sürdürdü: “İran Komutanlığı, askeri hatalarından faydalanan muhalifler karşısında yaşadığı hezimetler nedeniyle kaybettiği heybetini tekrar kazanmanın peşinde. Esed rejimi ve müttefiklerinin takip ettiği siyasetle muamelede geniş askeri tecrübeye sahip olduktan sonra ileriki aşamalarda buna daha fazla şahit olacağız.”

Güney Halep kırsalında yer alan Han Toman bölgesinde Fetih Ordusu ve diğer muhalif grupların düzenlediği saldırılarda İran Devrim Muhafızlarının 20’den fazla kayıp verdiğini itiraf ettiği biliniyor. Aynı şekilde İran liderliğinde Suriye’de rejim saflarında savaşan Afgan ve Lübnanlı Hizbullah milislerinden en az 10 kişinin Han Toman çatışmalarında öldürüldüğü ifade ediliyor.

 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.