İran Hindistan yakınlarında bir tankeri hedef aldığı iddialarını yalanladı

İran Hindistan yakınlarında bir tankeri hedef aldığı iddialarını yalanladı

Hedef alınan kimyasal madde yüklü tankerin İsrail'e ait olduğu açıklanmıştı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Pazartesi günü yaptığı açıklamada ABD'nin İran'ın Hindistan yakınlarında kimyasal madde taşıyan bir gemiye saldırdığı yönündeki iddiasını "asılsız" olarak nitelendirdi.

Pentagon, Cumartesi günü Hindistan açıklarında vurulan Japonya'ya ait bir kimyasal tankerin "İran'dan ateşlenen" bir insansız hava aracı tarafından hedef alındığını ve bunun Kızıldeniz'in ötesinde ticari gemiciliğe yönelik risklerin arttığının bir işareti olduğunu söylemişti.

Pentagon açıklamasında MV Chem Pluto isimli geminin Liberya bayrağı altında seyrettiği ve Hollandalı bir şirket tarafından işletildiği, ancak geminin bir Japon şirketine ait olduğu belirtildi.

Bir deniz güvenlik şirketi olan Ambrey, "kimyasal madde tankerinin İsrail bağlantılı olduğunu" ve Suudi Arabistan'dan Hindistan'a gitmekte olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News, Reuters

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.