İran hipersonik füze geliştirdiğini açıkladı

İran hipersonik füze geliştirdiğini açıkladı

İran tarafından yaptılan açıklamada ülkenin ilk kez hipersonik füze geliştirdiği belirtildi.

İran, hipersonik füze üreten ülkeler arasına katıldığını açıkladı.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim'in aktardığı habere göre, İran Devrim Muhafızları Havacılık ve Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade tarafından yapılan açıklamada, İran'ın hipersonik füze geliştirdiği belirtildi.

Hacızade, söz konusu üretimin füze teknolojisi bakımından büyük bir gelişme olduğunu, hipersonik füzenin atmosferde manevra kabiliyetinin yüksek olduğunu ve düşman füze savunma sistemlerini imha edebildiğini söyledi.

İran'ın böylesi bir sistem geliştirmekte olduğuna dair herhangi bir veri bulunmasa da, Rusya ile İran arasındaki yakınlaşmanın bu teknolojinin transferiyle sonuçlanmış olabileceği düşünülüyor.

Rusya hipersonik füze alanında en ileri gelen ülke olarak gösteriliyordu. Bu füzeler Ukrayna savaşında da kullanılmıştı.

Hipersonik füzeler, füze savunma sistemlerinin menzili dışında kalacak biçimde, savunma sistemlerinin karşılık veremeyeceği hızda hedeflerine yöneliyor ve hedefi imha ediyor. Bu füzelerin ses hızının beş katına kadar hızlanabildiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum