İran ile Çin arasında görüşme

İran ile Çin arasında görüşme

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Çin Devlet Konseyi üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi ile yaptığı telefon görüşmesinde, ikili ilişkiler ile bölgesel ve uluslararası gündemi ele aldı.

Görüşmede Çin ile ilişkilerin önemine değinen Emir Abdullahiyan, İran-Çin ilişkilerinin kapsamlı bir şekilde geliştirilmesine vurgu yaparak, bunu Cumhurbaşkanı Reisi Hükümetinin dış politikasının ana ve öncelikli gündemlerinden biri olarak değerlendirdi.

Viyana'daki son gelişmeleri değerlendiren Emir Abdullahiyan, Çin'in yaklaşımını yapıcı olarak nitelendirdi ve Amerikan tarafının gerçekçi olması halinde Viyana'daki tüm müzakerecilerin desteğiyle iyi, güçlü ve kalıcı bir anlaşmaya varılacağına olan inancını dile getirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Moskova'da yaptığı görüşmeye işaret eden Dışişleri Bakanı, "Bu görüşmede çeşitli konular ele alındı ​​ve Moskova, yapıcı bir rol oynayarak İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmasına verdiği desteği vurguladı'' diye konuştu.

Çin'de düzenlenecek Afganistan'a Komşu Ülkeler 3. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na dikkati çeken Emir Abdullahiyan, Çinli mevkidaşının bu toplantıya katılma davetine olumlu yanıt verdiklerini açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi de iki ülke arasındaki ortak ilişkilerin ilerlemesine ve gelişmesine atıfta bulunarak, Pekin'in İran ile ortak ilişkilerin geliştirilmesini çok önemli gördüğünü ve ilişkileri genişletmek için bir sınırının olmadığını söyledi.

Ülkesinin Viyana görüşmelerine tam desteğini ifade eden Çin Dışişleri Bakanı, Pekin'in yaptırımları kaldırmak için Viyana görüşmelerinin sonuçlandırılmasını desteklediğini vurguladı.

Kaynak: IRNA

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.