İran ile Suudi Arabistan petrol konusunda iş birliğine başlıyor

İran ile Suudi Arabistan petrol konusunda iş birliğine başlıyor

İlişkilerini normalleştiren İran ile Suudi Arabistan arasında petrol iş birliğinin başlayacağı bildirildi.

İran Milli Petrol Şirketi Genel Müdürü Muhsin Hocestemehr Tahran ve Riyad arasında petrol iş birliğinin başladığını duyurdu.

İran'ın resmi haber ajanslarındn Pars Today'in aktardığı habere göre Hocestemehr şunları kaydetti:

"İran ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin yeniden tesis edilmesi nedeniyle ikili işbirliğine yönelik hazırlık çalışmaları başlatılmış, üretimi artırmak ve üretim kapasitesini sürdürmek için tüm ortak alanlar için gerekli onaylar alınmıştır."

Hocestemehr, İran ile Suudi Arabistan arasındaki ortak Foruzan petrol sahasında üretim artışına ilişkin olumlu haberlerin yakında açıklanacağını bildirerek, Farzad gaz sahası yalıtım inşası için sözleşme imzalanmış olup, bu yeni yalıtımın inşası şu anda Petropars tarafından devam ettiğini de sözlerine ekledi.

İran Milli Petrol Şirketi Genel Müdürü, İran ile Suudi Arabistan arasında henüz tahsis edilmemiş ortak saha kalmadığını belirterek, ortak Areş petrol sahasında sondaja başlamak için tüm hazırlıkların yapıldığını bildirdi.

İran-Suudi Arabistan hattındaki normalleşmenin ardından tarafların açıklamalarında genel tutumun değişmiş olduğu dikkat çekiyor.

İki ülke uzun bir sürenin ardından Çin ara buluculuğunda normalleşme kararı almıştı. Taraflar karşılıklı olarak büyükelçiliklerini de kısa bir süre önce açmışlardı.

Kaynak: Pars Today, Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.