İran: İsrail çok geç olmadan Gazze saldırısını durdurmalı

İran: İsrail çok geç olmadan Gazze saldırısını durdurmalı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'in bir an önce Gazze saldırısını durdurması gerektiğini dile getirdi.

İran, İsrail'e Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurması çağrısında bulunurken, Hizbullah'ın da savaşa katılması halinde çatışmanın Ortadoğu'nun diğer bölgelerine sıçrayabileceği uyarısında bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Beyrut'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, Lübnan Hizbullahı'nın savaşla ilgili tüm senaryoları göz önünde bulundurduğunu ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını derhal durdurması gerektiğini söyledi.

Abdullahiyan, konuya dair Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah ile görüştüğünü dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Hizbullah'ın uygulamaya koyduğu senaryoları biliyorum. Direnişin atacağı her adım Siyonist varlıkta büyük bir depreme neden olacaktır. Savaş suçlularını ve bu varlığı (İsrail'i) destekleyenleri, Gazze'de sivillere karşı işlenen suçları durdurmak için çok geç olmadan uyarmak istiyorum, çünkü birkaç saat içinde çok geç olabilir."

İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlatmaya hazırlandığı ifade ediliyor.

Harekatın başlaması halinde İran destekli Lübnan Hizbullahı'nın savaşa dahil olabileceği öne sürülüyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.