İran İsrail ile spor müsabakaları yasağını kaldırdı

İran İsrail ile spor müsabakaları yasağını kaldırdı

İran Parlamentosu Ulusal Güvenlik Komitesi, parlamentoda kabul edilmesinden bir hafta sonra, İsrail kulüpleri ile spor müsabakalarını yasaklayan yeni yasanın yürürlükten kaldırıldığını duyurdu.

İran Parlamentosu Ulusal Güvenlik Komitesi, Spor ve Gençlik Bakanlığının talebi üzerine, İsrail’in bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliğe karşı düşmanca eylemlerine karşı koymayı öngören yasa tasarısından “spor karşılaşmalarını” çıkarma kararı aldı. İran Medya Komitesi Başkanı Hüseyin Hüseyni ise, bu adımın henüz yürürlüğe girmediğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta İran parlamentosu, "İsrail’in bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliğe karşı düşmanca eylemlerine karşı koymayı öngören yasa tasarısını" kabul etmişti.

İran Parlamentodaki Spor İşleri Komitesi Başkanı Muhammed Azizi yaptığı açıklamada, “İdeolojik ilkelerimiz var ve bu nedenle Siyonist rejimi egemen bir devlet olarak tanımıyoruz. Bu sebeple spor yarışmalarının önlenmesine itiraz olmayacak” diyerek yeni yasa hakkında, “Bizi spor müsabakalarından dışlasa bile ideolojik ilkeler spor müsabakalarından daha önemlidir” ifadelerini kullandı. Azizi açıklamasında, yaptırımlardan kaçınmanın spor federasyonlarına bağlı olduğunu ifade etti.

IRNA haber ajansına göre Ulusal Güvenlik Komitesi üyesi Muhammad Cevad Cemali, “Konumumuzdan çekilmedik, ancak Siyonist varlığa ve uluslararası federasyonlardaki unsurlarına yazılı bir mazeret vermek istedik” şeklinde konuştu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.