İran, İsrail'i suçladığı saldırı planıyla ilgili bir vatandaşını idam etti

İran, İsrail'i suçladığı saldırı planıyla ilgili bir vatandaşını idam etti

Bu yılın başlarında İran, Temmuz 2022'de İsfahan'daki bir askeri tesise yönelik bir komploda İsrail ile işbirliği yapmaktan suçlu bulunarak tutuklanan dört İranlı Kürdün idam edildiğini duyurmuştu.

İran Pazar günü, geçen yıl İran'ın orta kesimindeki bir askeri tesise düzenlenen ve Tahran'ın İsrail'i suçladığı insansız hava aracı saldırısına karışmakla suçladığı bir kişiyi idam etti.

Devlet medyasına göre, sadece "Said" olarak tanımlanan kişi, 28 Ocak 2023'te İsfahan eyaletinde İran Savunma Bakanlığı'na bağlı bir askeri tesisin bombalanması planında İsrail'in Mossad istihbarat teşkilatıyla işbirliği yaptı.

O dönemde İran, İsfahan'da Savunma Bakanlığı ile bağlantılı bir bölgeyi hedef alan bir insansız hava aracı saldırısının engellendiğini söylemişti. Tahran daha sonra İsrail'i olayı düzenlemekle suçladı. 10 Şubat 2023'te İran saldırının "ana faillerinin" tutuklandığını duyurdu.

Devlet televizyonunda yayınlanan bir haberde Said”in komşu bir ülkede yakalandığı ve 2023 yılında İsfahan'da meydana gelen insansız hava aracı olayının ardından İran'a iade edildiği belirtildi. Haberde hangi ülkede gözaltına alındığı belirtilmedi.

Bu yılın başlarında İran, Temmuz 2022'de İsfahan'daki bir askeri tesise yönelik bir komploda İsrail ile işbirliği yapmaktan suçlu bulunarak tutuklanan dört İranlı Kürdün idam edildiğini duyurmuştu. Hak örgütleri bu yargılamayı büyük ölçüde adaletsiz olarak niteleyip eleştirdi.

İran İsrail'i tanımıyor ve iki ülke on yıllardır gölge bir savaşın içinde.

Kaynak: Mepa News, Al Arabiya

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.