İran koronavirüse yenildi: Tahran'da 600 hasta yoğun bakımda

İran koronavirüse yenildi: Tahran'da 600 hasta yoğun bakımda

Tahran Valisi tarafından yapılan açıklamaya göre başkentte 600 kişi yoğun bakımda olmak üzere toplam 3 bin 900 kişi tedavi görüyor.

Koronavirüs salgınına karşı yetersiz önlemler aldığı iddiasıyla eleştirilen ülkelerden birisi olan İran, vaka ve ölü sayılarının artmasına engel olamıyor.  

Ülkede ölü sayıları trajik bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Son 24 saatte 149 kişinin hayatını kaybettiği ülkede, can kayıpları 1284’e yükseldi. 

Gün geçtikçe çığ gibi büyüyen salgınla ilgili Tahran Valisi Enuşirevan Muhsini Bendpey’in söyledikleri ülkenin karşı karşıya olduğu durumu bir kez daha gözler önüne serdi.

Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri başkanlığında gerçekleşen Korona ile Mücadele ve Önleme Olağanüstü Toplantısı'nda konuşan Bendpey, "3 bin 500 hasta devlet hastanelerinde, 400 hasta da diğer hastanelerde tedavi altında. Bunlardan 600’ünün tedavisi yoğun bakımda devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü ise İran'daki ölü sayısının açıklananın beş katı olabileceğini ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün yeni "Acil Durumlar Programı"na bağlı Acil Durum Operasyonları Müdürü Dr. Rick Brennan, yaptığı açıklamada İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ölenlerin gerçek sayısının açıklanandan beş kat fazla olabileceğini ifade etti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.