İran: Nükleer anlaşma taslağı hazırlandı

İran: Nükleer anlaşma taslağı hazırlandı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, nükleer müzakerelerde bir anlaşma taslağının hazırlandığını belirtti.

İran üst düzey müzakerecisinin Tahran'a yaptığı ziyarete değinen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, "Bir anlaşma taslağı hazırlandı ve bu taslağın dikkatle incelenmesi gerekiyor" dedi.

IRNA'nın haberine göre, İran'ın Viyana görüşmelerinde kalan meselelerle ilgili tutumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Hatipzade, ''Sayın Bakıri'nin Tahran ziyareti, diğer pek çok ziyareti gibi, Tahran ile gerekli istişareler içindi. Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Viyana görüşmelerinden sorumludur ve Başkanı da Cumhurbaşkanı'dır. Bu nedenle, Sayın Bakıri'nin Tahran ziyareti geri kakan kısımlar içindi" değerlendirmesinde bulundu.

Hatipzade konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir anlaşma taslağı hazırlandı ve bu taslağın dikkatle incelenmesi gerekiyordu. Sayın Bakıri'ye diğer taraflarla konuşması için gerekli talimatların verildiği bazı sorunlar var. Ne yazık ki, Batı ve ABD henüz üç ana konuda siyasi bir karar vermiş değil.

Görüşmelerde İran İslam Cumhuriyeti'nin kırmızı çizgilerini, bu sorunların Batı tarafı için mantığını, nedenini ve nasıl çözüleceğini ve Tahran'ın pozisyonlarını netleştirmeye çalıştık. Artık bu kırmızı çizgiler konusunda Washington ve Avrupa için bir muğlaklık olmadığını düşündüğümüz bir noktadayız. Diğer tarafların görüşmeleri daha fazla uzatmamasını kesinlikle bekliyoruz''.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.