İran nükleer faaliyetlerine hız veriyor

İran nükleer faaliyetlerine hız veriyor

İran Meclisi Fahrizade suikastının ardından nükleer faaliyetlerini hızlandırma kararı aldı.

İran Meclisi'nin Muhsin Fahrizade suikastı sonrasında, nükleer faaliyetlerin hızlandırılmasını öngören tasarıyı ana hatlarıyla kabul etti.

İran devlet televizyonunun haberine göre "Yaptırımların Kaldırılması ve İran Milletinin Çıkarlarının Korunması için Stratejik Eylem Planı" adlı tasarının ana hatları, 290 kişilik mecliste 251 evet oyuyla kabul edildi.

Tasarının nihai anlamda onaylanması halinde İran Atom Enerjisi Kurumu, uranyumu en az yüzde 20 oranında zenginleştirecek ve düşük oranda zenginleştirilmiş uranyum stoklarını artıracak.

İran'ın nükleer programının kilit ismi olarak bilinen Muhsin Fahrizade'nin Tahran'da uğradığı suikastla öldürülmesi sonrası İran'ın bu girişiminin bölgedeki gerilimi daha da artırabileceğinin altı çiziliyor.

Tasarının mecliste kabul edilmesinden sonra İranlı milletvekilleri "Kahrolsun Amerika", Kahrolsun İsrail", Şehitlik onurumuzdur" sloganları attı.

Süreç

İran'ın nükleer programının "babası" olarak nitelendirilen nükleer bilimci Muhsin Fahrizade, geçtiğimiz cuma günü Tahran'da uğradığı suikast sonucu ölmüştü.

Birçok kaynak Fahrizade suikastının arkasında İsrail'in olduğunu ifade ederken, İranlı bazı yetkililer saldırıyla ilgili bilgilerinin olduğunu ancak gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle önüne geçilemediğini ifade etmişti.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.