İran: Nükleer görüşmeler için yönetim değişikliği beklenmeli

İran: Nükleer görüşmeler için yönetim değişikliği beklenmeli

Abbas Irakçı, Viyana görüşmelerinde İran'da yeni hükümetin göreve gelmesinin beklenmesi gerektiğini duyurdu.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Nükleer Anlaşma görüşmelerine katılan İran heyeti başkanı Abbas Irakçı, Viyana görüşmelerinde İran'da yeni hükümetin göreve gelmesinin beklenmesi gerektiğini duyurdu.

İran'ın resmi haber ajanslarından IRNA'nın haberine göre, resmi twitter hesabından açıklamada bulunan Irakçı, "Geçiş dönemindeyiz ve Tahran'da demokratik bir güç transferi gerçekleşiyor. Viyana görüşmelerinin İran'da yeni hükümeti beklemesi gerektiği açık. Bu her demokrasinin gereğidir." ifadesini kullandı.

ABD ve İngiltere'nin bunu anlaması ve nükleer anlaşma ile gerçekleşmeye hazır bir mahkum takası arasında bağlantı kurmayı bırakması gerektiğini kaydeden Irakçı, "Mahkum takasını siyasi hedefler için rehin almak, mübadele ve anlaşmanın kaybedilmesine neden olacaktır." şeklinde konuştu

Irakçı, "ABD ve İngiltere anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirirlerse yarın her taraftan 10 mahkum serbest bırakılabilir" ifadesini de sözlerine ekledi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.