İran nükleer müzakereler için Avrupa'ya heyet gönderiyor

İran nükleer müzakereler için Avrupa'ya heyet gönderiyor

İran ile Batı arasındaki nükleer müzakerelerde temaslar devam ediyor.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ile görüşmelere başlamak için İran'dan bir heyetin önümüzdeki günlerde Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gideceğini bildirdi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Emir Abdullahiyan, ''UAEK ile görüşmelere başlamak ve bu kurumla iş birliğimizi güçlendirmek adına İran'dan bir heyet önümüzdeki günlerde Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gidecek. Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami ile UAEK Genel Müdürü Rafael Grossi bu hususla ilgili aynı görüşü paylaşıyor ve UAEK'nin teknik meselelre odaklanarak ve UAEK'nin İran karşıyı dile getirdiği bazı suçlamalarla ilgili mutabakatlar ışığında bu aşamayı teknik işbirliği üzerinden geçmeyi umuyoruz'' dedi.

''Nihai anlaşmanın elde edilmesi için Amerikalıların çelişkili açıklamalarına rağmen bu ülke ile mesaj takaslarına devam ettiklerini" kaydeden Emir Abdullahiyan, ''Viyana'da yapılan adımlara paralel olarak Viyana görüşmelerinin AB Koordinatörü üzerinden zamanlamasına çalışmaktayız'' ifadelerini kullandı.

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.