İran nükleer müzakerelerde el yükseltiyor

İran nükleer müzakerelerde el yükseltiyor

Viyana'da yeni başlayan nükleer müzakerelerin 7. turunda İran'ın taleplerini artırdığı belirtiliyor.

Viyana'da İran ve Avrupa Birliği yetkililerinin nükleer müzakerelerinin 7. turu başladı.

Avrupa Birliği diplomatları görüşmelerin önceki 6 tur doğrultusunda devam edeceklerini belirtirken İranlı diplomatlar önceki 6 turun sadece taslak olduğunu ve bağlayıcı olmadığını belirttiler.

Viyana'da yeni başlayan nükleer müzakerelerin 7. turunda kulislerden sızan bilgilere göre İran taleplerini artırmış durumda.

İran el yükseltiyor

Avrupalı yetkililer 7. turun diğer 6 tur paralelinde süreceğini açıklarken İran'ın nükleer müzakerelerdeki en üst düzey temsilcisi Ali Bakıri'nin önceki 6 turun sadece taslak olduğunu belirtti.

Bakıri'nin her şeyin yeniden ele alınabileceğini ifade etmesi de İran'ın taleplerini yükseltmesinin bir sonucu olarak görüldü.

Ali Bakıri "Önceki 6 görüşmenin içeriği taslaktan ibaretti. Üzerinde anlaşılmayan şeylerin bir bağlayıcılığı yoktur. Asıl görüşmelere şimdi başlıyoruz. Taslaklar anlaşmalara tabidir." dedi.

İran'ın taleplerini yükseltmesinin AB'nin yeni bir nükleer anlaşmaya istekli olduğunu görmesi ve ABD'nin İran konusundaki baskılarını Biden döneminde git gide azaltmasından kaynaklandığı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.