'İran Obama'ya teşekkür etmeli' çağrısına Hamaney'den cevap

'İran Obama'ya teşekkür etmeli' çağrısına Hamaney'den cevap

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump'ın çağrısına cevap olarak "gerçek ABD'yi gösterdiği için" teşekkür etti.

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik açıklamalarda bulundu.

Hamaney, "Trump benden korkun diyor! Hayır. İran senin sözlerine 10 Şubat'ta gösteriyle yanıt verecek, İran'ın tehdit edildiğinde nasıl tepki verdiğini başkalarına da göstereceğiz" şeklinde konuştu.

'TRUMP'A TEŞEKKÜR EDİYORUZ'

Hamaney Trump'ın 'İran'a destek olduğu için Obama'ya teşekkür etmesi' gerektiğine dair konuşmasına cevap olarak, "Biz aslında yeni başkana teşekkür ediyoruz. Ona teşekkür ediyoruz çünkü bizim ABD'nin gerçek yüzünü göstermemizi kolaylaştırdı" dedi.

İranlı lider, "Otuz yıldan uzun süredir ABD'yi yöneten seçkinlerin içindeki siyasi, iktisadi, ahlaki ve toplumsal yozlaşmayı anlatıyorduk, Trump geldi ve seçim kampanyası sırasında ve seçimlerden sonra bunları ortaya çıkarttı" ifadesini kullandı.

Koltuğunu Donald Trump'a devreden eski ABD Başkanı Barack Obama, bölgede İran'ın önünü açtığı ve nükleer anlaşma ile finansal destekte bulunduğu yönünde suçlamalara maruz kalıyordu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.