İran rejimi Belucistan'da 8 yaşındaki bir kız çocuğunu katletti

İran rejimi Belucistan'da 8 yaşındaki bir kız çocuğunu katletti

İran istihbarat güçlerinin Sistan-Belucistan eyaletinde bir araca ateş açması sonucu 8 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

İran rejimine bağlı istihbarat güçleri, Sistan-Belucistan eyaletindeki Seravan ilinde bulunan Aspiç köyünde bir araca uyarıda bulunmadan ateş açtı.

İstihbarat güçlerinin 23 Ekim'de ateş açtığı aracın içerisinde bulunan 8 yaşındaki Mona Nakıb kafasından vurularak hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklar, Mona'nın o sırada iki kız öğrenciyle birlikte bir araçla okula gitmekte olduğunu bildirdi.

İran rejimi istihbarat güçlerinin daha sonra aracı durdurarak iki kız öğrenciyi gözaltına aldığı ifade edildi.

Gözaltına alınan kız öğrencilerden haber alınamadığı belirtiliyor.

Öte yandan İran istihbarat güçlerinin Mona'nın ölümünün ardından babası Murad Nakıb'i bir süreliğine gözaltına aldığı aktarılıyor.

Yerel kaynaklara göre istihbarat personelleri, gözaltına alınan baba Murad'a kızı Mona'nın ölümü hakkında basına bilgi vermemesi uyarısında bulundu.

İstihbarat güçlerinin, basına bilgi vermesi halinde Murad'ın tutuklanacağını ve hakkında bir dava açılacağını söylediği öğrenildi.

63019.jpg

Sistan-Belucistan eyaletinin Zahidan kentinde İran rejimi karşıtı protestolar baş göstermişti. İran güvenlik güçlerinin söz konusu protestolara müdahalesinde en az 95 Sünni Beluç yaşamını yitirmişti.

Protestoların ardından eyalette güvenlik durumunun sıkılaştırıldığı söyleniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.