İran rejimi sivil katliamı yaptığı Belucistan'da Pakistan sınırını kapattı

İran rejimi sivil katliamı yaptığı Belucistan'da Pakistan sınırını kapattı

İran, ülkenin doğusundaki Pakistan'a geçişin sağlandığı sınır kapısını bir süreliğine kapatma kararı aldı.

İran, Sistan-Belucistan eyaletinde devam eden protestoların ortasında Pakistan'la olan sınır geçişini kapattı.

Bu kapsamda göç ve gümrük işlemleri bir süreliğine askıya alındı.

Pakistan Federal Soruşturma Ajansı'na bağlı bir kaynak Arab News'e verdiği demeçte İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki Zahidan ilçesine 90 kilometre uzaklıkta bulunan Taftan sınır kapısını kapattığını söyledi.

Pakistanlı kaynağın ifadesine göre Tahran yönetiminin Pakistan'dan İran'a girişleri engellediği öğrenildi.

İran'ın söz konusu geçiş noktasını iki günlüğüne kapatmasının ardından pazartesi günü geçişlerin tekrar açıldığı bildirildi.

Bölgede ne olmuştu?

30 Eylül Cuma gününden bu yana gösteri ve çatışmaların devam ettiği Belucistan'da yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, dün itibariyle bölgede İran rejimi güçlerince öldürülen Sünni Beluç sivillerin sayısı 67'ye yükselmişti.

Saldırılarda toplamda 300'ü aşkın sivil de yaralanmıştı.

Bölgede internet ve telefon hatlarının kesildiği, iletişimin düzgün bir şekilde sağlanamadığı ifade ediliyor. Bu sebeple gerçek ölü ve yaralı sayısının çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Çatışmalar 30 Eylül Cuma günü, 15 yaşındaki Beluç bir kıza İran rejimine bağlı bir yetkilinin tecavüzü sonrası patlak veren olaylarla başlamıştı.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.