İran: Rusya ve Çin nükleer müzakerelerde bizi destekliyor

İran: Rusya ve Çin nükleer müzakerelerde bizi destekliyor

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Bakıri, Tahran aleyhinde ambargoların kaldırılması için yapılan yeni Viyana müzakerelerinde Pekin ve Moskova’nın İran’ın tutumunu desteklediğini söyledi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, Tahran aleyhinde ambargoların kaldırılması için yapılan yeni Viyana müzakerelerinde 'elle tutulur' sonuç peşinde olduğunu ifade ederek Pekin ve Moskova’nın da sonuç odaklı müzakerelerde İran’ın tutumunu desteklediklerini söyledi.

İran'ın resmi ajanslarından IRNA'nın haberine göre, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Riyabkov ile görüşmek için Moskova’da bulunan Bakıri, Viyana’da Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) Ortak Komisyonu Koordinatorü Enrique Mora ile yaptığı müzakerelerle ilgili, "Tahran’da görüşmelerimiz oldu ve onun devamında Brüksel’de kendisiyle açık, ciddi ve yapıcı görüşmemiz oldu. Bunun hedefi yeni müzakereler döneminde İran aleyhindeki yasa dışı ve zalimce ambargoların giderilmesinin şekillenmesiydi." dedi.

Görüşmelerde İran tarafınca dikkat edilmesi gerekli hususların belirtildiğini ifade eden Bakıri, Mora’nın bu görüşleri 4+1 grubundaki diğer ülkelere aktarmasının ve İran’ın da diğer ülkelerle ikili müzakereleri olmasının kararlaştırıldığını, bu doğrultuda ilk müzakerenin Rusya’da yapılacağını söyledi.

Bakıri, yeni müzakerelerin ne zaman başlayacağı ile ilgili olarak, "Yeni dönemde önemli olan, karşı tarafın zalimce ve yasa dışı ambargoları kaldırmaya hazır olup olmadığı konusudur." dedi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, ABD’nin yeni müzakerelerden memnuniyet duyduğu yönündeki bir soruya karşın, İran’ın görüşmelerinin 4+1 ülkeleri ile olduğunu söyledi.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.