"İran SİHA üretiminde Rusya'ya destek verecek"

"İran SİHA üretiminde Rusya'ya destek verecek"

Moskova ve Tahran yönetimlerinin Rusya'da silahlı insansız hava aracı üretme konusunda anlaşmaya vardığı iddia ediliyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Washington Post gazetesi Kremlin yönetiminin Tahran ile Rusya topraklarında yüzlerce insansız silahlı hava aracı (SİHA) üretme konusunda anlaşmaya vardığını ileri sürdü.

Euronews'in haberine göre, ABD ve diğer Batılı güvenlik kurumlarının istihbaratlarına dayandırdığı haberinde gazete, Rus ve İranlı yetkililerin kasım başında İran'da yaptıkları bir toplantıda anlaşmaya son şeklini verdiklerini belirtti.

Gazeteye göre, konu hakkında bilgi sahibi üç yetkili, Rusya ve İran'ın, üretimin aylar içinde başlamasına olanak tanıyabilecek tasarımları ve temel bileşenleri transfer etmek için hızla hareket ettiğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı yorum talebine yanıt vermedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, ekim ayında İran ordu personelinin Kırım'da Rusya'nın Ukrayna'yı bombalamasında destek verdiğini iddia ederke İran'ı savaşa doğrudan dahil olmakla suçlamıştı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ise Rusya'ya yapılan askeri satışların Ukrayna savaşından önce gerçekleştiğini bildirmişti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.