İran Silahlı Kuvvetler'in ekonomik faaliyetlerine kısıtlama getiriliyor

İran Silahlı Kuvvetler'in ekonomik faaliyetlerine kısıtlama getiriliyor

İran Savunma Bakanı Emir Hatemi, İran Silahlı Kuvvetleri bünyesinde ulaşım, enerji ve inşaat sektörlerinde hizmet veren 130'u aşkın şirketi kapattıklarını duyurdu.

Basına açıklama yapan İran Savunma Bakanı Emir Hatemi, Silahlı Kuvvetler'in ekonomideki etkinliğini azaltmayı hedeflediğini söyledi. 

Önceki hükümetler döneminde Silahlı Kuvvetler bünyesine verilen birçok şirketin özel sektöre devredildiğini aktaran Hatemi, "Ekonomi ve inşaat sektörlerinde hizmet veren 130'dan fazla şirketi kapattık" dedi.

Hamaney talimat vermişti

Savunma Bakanı Hatemi, Ocak ayında İran Gazetesi'ne verdiği mülakatta, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Silahlı Kuvvetler'in ekonomik faaliyetlerden çekilmesi talimatı verdiğini açıklamıştı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de birçok kez, başta Devrim Muhafızları Ordusu'na olmak üzere Silahlı Kuvvetler'e ekonomik faaliyetlerini sonlandırma çağrısı yapmıştı.

Meclis Başkan Yardımcısı Ali Mutahhari ise, "askerlerin ekonomik faaliyetlerinin rant ve usulsüzlüğe neden olduğunu" belirterek, Silahlı Kuvvetler'in ekonomik faaliyetlerini en kısa sürede sonlandırmasını istemişti. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.