İran Tacikistan'da insansız hava aracı üretim tesisi açtı

İran Tacikistan'da insansız hava aracı üretim tesisi açtı

İran ve Tacikistan Savunma Bakanları, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de insansız hava aracı üretim fabrikası açılışını yaptı.

İran ile Tacikistan arasında savunma sanayi ve askeri alanlarda iş birliği genişliyor. Bu bağlamda, İran'ın Tacikistan'da 'insansız hava aracı' üretim fabrikası açtığı belirtiliyor.

Tehran Times'ın haberine göre, İran ve Tacikistan Savunma Bakanları, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de insansız hava aracı üretim fabrikası açılışını yaptı.

Duşanbe'deki tesisin açılış törenine İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ve Tacikistan Savunma Bakanı Şirali Mirza katıldı.

Açılış töreninde Bakıri, İran'ın savunma ve insansız hava araçları sistemleri dahil olmak üzere askeri gelişiminde önemli ilerlemeler kaydettiğini vurguladı. Duşanbe'deki tesisin açılmasını Tacikistan ile ilişkilerde bir dönüm noktası olarak niteleyen Bakıri, İran'ın bundan böyle müttefiklerine askeri teçhizat ihraç edebilecek yetiye ulaştığının altını çizdi.

Öte yandan tesislerde, İran yapımı Ebabil 2 insansız hava aracının üretiminin gerçekleşeceği bildirildi.

İran medyasına göre iki ülke, savunma alanında daha fazla iş birliğine gidecek. Ayrıca, iki bakan, "terörle mücadele" konusunda ortaklık kurulması ve ortak askeri tatbikatların gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.