İran: Tahran'da 30 bomba etkisiz hale getirildi, 28 kişi gözaltına alındı

İran: Tahran'da 30 bomba etkisiz hale getirildi, 28 kişi gözaltına alındı

İstihbarat Bakanlığından yapılan açıklamada gözaltına alınan kişileri IŞİD ile bağlantılı oldukları ileri sürüldü.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim'in İstihbarat Bakanlığına dayandırdığı haberine göre İranlı yetkililer Tahran'da aynı anda patlatılmak istenen 30 bombayı etkisiz hale getirdi ve IŞİD ile bağlantılı olduklarını öne sürdükleri 28 kişiyi gözaltına aldı.

Reuters'ın haberine göre, İran İstihbarat Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Gözaltına alınanlardan bazıları IŞİD üyesi ve bu kişilerin Suriye, Afganistan, Pakistan ve Irak'ın Kürdistan bölgesindeki tekfirci gruplarla bağlantılı oldukları yönünde geçmişleri var" ifadeleri kullanıldı.

IŞİD, 2017 yılında İran Meclisi ve Humeyni'nin türbesini hedef alan iki bombalı saldırı da dahil olmak üzere İran'da birçok saldırıyı üstlendi.

Örgüt son olarak geçtiğimiz Ekim ayında güneybatıdaki Şiraz kentinde bir Şii türbesine düzenlenen ve 15 kişinin öldüğü saldırıyı üstlenmişti.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum