İran ülke içinde savaşa hazırlanıyor

İran ülke içinde savaşa hazırlanıyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun, İran’ın batısındaki silahlı gruplara karşı savaş hazırlığı içerisinde bulunduğu ifade edildi.

Timetürk'ten Melahat Kemal'in haberi... Devrim Muhafızları Kara Güçleri Komutanı Yardımcısı Abdullah Iraki, Dalahu bölgesinde “İran'a karşı olan silahlı güçlerle savaşmak için hazırlık yapıldığını” belirtti.

 Iraki, “İranlı Kürt partilerine nasıl daha çok zarar verilebileceği üzerinde yoğunlaşılıyor” dedi.

Ayrıca sınırdan yapılan gizli giriş - çıkışları engellemek için son teknoloji araçlarla gizli dinlemeler yapılacağı ifade ediliyor.

Kara Kuvvetleri Komutanı Muhammed Pakpur, bundan sonra sınırın polislerce değil, tamamen Devrim Muhafızları tarafından korunacağını açıkladı.

KDPI-İRAN ARASINDAKİ ÇATIŞMALAR

Kürdistan Demokratik Partisi-İran güçleri ile İran Devrim Muhafızları arasındaki çatışmalar 2016 yılının yaz aylarında yoğunluk kazandı.

KDPI-Devrim Muhafızları arasındaki çatışmalar, 20 yıldır süren savaşmazlık durumunun ardından yaşanan en geniş kapsamlı ilk çatışmaydı.

1996 yılında iki taraf arasında ateşkes imzalanmış ve Kürt gruplar İran'ı terkederek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi topraklarına gitmeyi kabul etmişti.

KDP-I: AMACIMIZ İRANLI KÜRTLERLE İLİŞKİ KURMAKTI

KDP-I Genel Sekreteri Mustafa Hicri, 2016 yılının Temmuz ayında yoğunlaşan çatışmalar hakkında bir açıklama yapmış ve çatışmalardaki öncelikle kendilerini savunmayı hedeflediklerini belirtmişti.

Hicri, İran'da bulunmalarının asıl amacının İran'daki Kürt halkları ile ilişki kurmak olduğunu ancak bu sırada Devrim Muhafızları'nın kendilerini saldırdığını ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.