İran ve Azerbaycan arasında askeri işbirliği anlaşması imzalandı

İran ve Azerbaycan arasında askeri işbirliği anlaşması imzalandı

İran ve Azerbaycan Genelkurmay Başkanları, iki ülke arasında askeri ve teknik alanlarda işbirliği içeren protokolü imzaladı.

İran ve Azerbaycan Genelkurmay Başkanlarının Bakü’de yaptıkları görüşme sonrası iki ülke arasında askeri işbirliği protokolü imzalandı. Askeri ve teknik alanlarda işbirliğini içeren protokol İran Genelkurmay Başkanı General Muhammed Bakıri ve Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Zakir Hasanov’un görüşmesi sonrası imzalandı.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre; görüşme sonrası General Bakıri yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüşme sonrası, savunma bakanı gelecek ilişkilerin gelişmesi yöntemlerini ile ilgili bir görüşme yaptığını söyledi.

İran’ın Azerbaycan toprak bütünlüğüne verdiği desteği bildirdiğini ifade eden Bakıri, görüşmelerde İran’ın lojistik, eğitim ve tecrübe paylaşımına ve işbirliğine hazır olduğunu belirttiğini dile getirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov da bu ziyaret ile iki ülke savunma ilişkilerinin artması temennisinde bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.