"İran, Yemenli gençleri mezhepçi fikirlerle zehirliyor"

"İran, Yemenli gençleri mezhepçi fikirlerle zehirliyor"

''Husilerin, okul öğrencilerinin zihinlerini mezhepçi ve ırkçı fikirlerle zehirleyerek mezhepçi bir nesil yetiştirme planları devam ediyor.''

Yemen'de Husiler tarafından kurulan silahlı grup Ensarullah'ın ülkedeki eğitim müfredatını değiştirerek 'Şiilik yanlısı mezhepçi' bir programı uygulamaya çalıştığı ortaya çıktı.

Yemenli Alimler Birliği'nden yapılan açıklamada Husilerin mezhepçi planlarını uygulamaya devam ettiği bildirilerek "Husilerin, okul öğrencilerinin zihinlerini mezhepçi ve ırkçı fikirlerle zehirleyerek mezhepçi bir nesil yetiştirme planları devam ediyor." ifadelerine yer verildi.

Eğitim Bakanlığı'nın ele geçirilmesiyle yayılan 'sapkın' fikirlerin ülkedeki Müslüman nüfusun inanç dünyasını olumsuz etkileyeceği bildirildi.

"Darbe hükümetinin Eğitim Bakanlığı'nın kontrol altına alarak onlarca kişiyi önemli idari poziyonlara atamasının ardından ortaya çıkan sapkın militan fikirler Yemen'in Müslüman halkının inanç dünyasında ve milli kimliğinde radikal değişiklikler yapılmasını hedefliyor."

'Şiilik yayılmaya çalışılıyor'

Husilerin, İran'dan ülkeye çok sayıda kitap getirdiğini bildiren Yemenli Alimler Birliği, İran destekli örgütün ülkede On iki İmam Şiiliği'ni yaymaya çalıştığını ifade etti. 

"Husilerin, İran'dan Kuran, Sünnet ve Ümmetin icmasıyla [fikir birliğiyle] çelişen kitaplar getirme çalışmaları hala devam ediyor. Bu kitaplar insanları Yemen'de reddedilen On İkici doktirine [On iki İmam Şiiliği] çağırıyor. Ayrıca Yemen halkı arasında mezhep ayrımının ve kavgasının yayılmasına neden oluyor"

'Mezhepçi müfredat uygulanmaya başladı'

Açıklamada, meşru hükümete çağrıda bulunularak mezhepçi müfredatı finanse edenlerle ilgili uluslararası organizasyonlarla iletişime geçmesi istendi. Ayrıca hükümetin hazırladığı onaylanmış müfredatın ülkedeki tüm okullarda uygulanması için açıklama yapılması talep edildi.

Yemenli Alimler Birliği, Husilerin içeriğinde 'mezhepçi' değişiklikler yaptıkları eğitim müfredatını bu yıl kendi kontrolleri altındaki bölgelerde yer alan okullarda uygulamaya çalıştığını bildirdi.

Ensarullah örgütü (Husiler) ve Yemen'in devrik lideri Ali Abdullah Salih yanlıları 2014 yılından bu yana başkey Sana'yı kontrol altında tutuyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.