"İran'a yönelik yaptırımlar başarılı devrimin şartlarıdır"

"İran'a yönelik yaptırımlar başarılı devrimin şartlarıdır"

ABD Başkanı Donald Trump’ın avukatı Rudy Giuliani, İran'a yapılan yaptırımlar hakkında açıklamalarda bulunurken 'yaptırımların başarılı bir devrimi işaret ettiğini' belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın kişisel avukatı Rudy Giuliani, ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımların ‘başarılı bir devrime’ yol açabilecek ekonomik sıkıntılara neden olduğunu söyledi.

Tahran hükümetine karşı duran İran-Amerikan Toplulukları Örgütü tarafından düzenlenen bir toplantıda söz alarak şahsi fikrini ifade ettiğini söyleyen Giuliani, “Onları ne zaman devireceğimizi bilmiyorum. Birkaç gün içinde veya iki ay içinde olabilir. Ama bu olacak” dedi.

Giuliani, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü;

“İran halkı artık daha görünür hale geldi. Yaptırımlar bir başarıdır. İran para birimi değer kaybetti. Bunlar başarılı bir devrime yol açan şartlardır.”

Trump, Mayıs ayında nükleer anlaşmadan çekilmiş, Tahran’a yönelik yaptırımlar yeniden uygulanmaya başlanmıştı. ABD, müttefik ülke ve şirketlerin İran’dan yaptıkları petrol ithalatını 4 Kasım 2018’e kadar sonlandırmasını istemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.