İran’da koronavirüs 514 can aldı

İran’da koronavirüs 514 can aldı

İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 514'e yükseldi.

Salgında ölü sayısı olarak Çin ve İtalya’nın ardından üçüncü durumda bulunan İran’da koronavirüsle ilgili son sayılar İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur tarafından açıklandı. Sözcü, son 24 saatte 85 kişinin hayatını kaybettiğini, ölü sayısının 514’e yükseldiğini açıkladı. Cihanpur, vaka sayısının da 1289 kişi artarak 11 bin 364'e ulaştığını ifade etti.

En çok vakaya Tahran, Gilan, Kum, Mazenderan ve İsfahan'da rastlandığını kaydeden Cihanpur, şu ana kadar 3 bin 529 kişinin iyileşerek hastanelerden taburcu edildiği bilgisini verdi.

Protokolde hasta sayısı da artıyor

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Başdanışmanı ve eski Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti, yeni tip koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı. 

Kendisi de tıp doktoru olan Velayeti, Tahran'daki karantina merkezlerinden Mesih Danişveri Hastanesi'nde görev yaparken hafif koronavirüs belirtileri gösterdi. 

Virüse yakalandığı şüphesiyle yapılan testler sonucunda Velayeti'de Kovid-19 belirtilerinin görüldüğü aktarıldı.  Evinde karantinaya alınan Velayeti'nin durumunun iyi olduğu belirtildi.

İran'da Meşhed Belediye Başkanı Muhammed Rıza Kelayi ve Meşhed Başsavcısı Muhammed Hüseyin Durudi'nin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı bildirildi.

Milli felakete yol açabilir

İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Abbas Salihi,  koronavirüs nedeniyle "milli bir felakete" yol açmamak için halka Nevruz Bayramı'nı evlerinde geçirmeleri çağrısında bulundu. 

İran İstatistik Merkezi’nin verilerine dayanarak geçen yıl Nevruz Bayramı'nda halkın yüzde 66'sının tatile çıktığını aktaran Salihi, "Baharda bu rakamın yarısı dahi seyahate çıksa ülkede milli bir felaket olur. Evde kalalım" ifadelerini kullandı.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki de halkın bir kısmının salgını yeterince ciddiye almadığından yakınmış ve evlerinde kalmaları çağrısında bulunmuştu. 

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.