İran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 6 bini geçti

İran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 6 bini geçti

İran'da koronavirüs salgınında ölenlerin toplam sayısı 6 bini aştı.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, önümüzdeki sonbahar ve kış mevsiminde yeni tip koronavirüs ve grip salgınının şiddetlenebileceği konusunda uyarıda bulundu. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise ülkesindeki ölü ve vaka sayısında iyileşme olduğunu söyledi. İran Sağlık Bakanlığı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının son 24 saatte 63 artarak 6 bin 91’e yükseldiğini duyurdu.

AFP'nin haberine göre, İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, ülkedeki koronavirüs vakalarına ilişkin son istatistikleri paylaştı. Cihanpur, ülkedeki toplam onaylanmış vaka sayısının 95 bin 646'ya, ölenlerin sayısının ise 6 bin 91'e yükseldiğini açıkladı. Son 24 saat içerisinde bin 6 kişinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını söyleyen Cihanpur, 63 kişinin de hayatını kaybettiğini ifade etti. Cihanpur, ülkede iyileşip taburcu olanların sayısının 76 bin 318'e ulaştığını ifade etti.

Cihanpur, şu ana kadar 475 bin 23 korona virüs testi yapıldığını söyleyerek, ”Şu anda hastanelerde 2 bin 899 kişi yoğun bakımda ve maalesef durumları ağır” dedi.

Öte yandan İran hükümeti, gerçek sayıların verilmemesine dair eleştirilere maruz kalıyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.