İran'da öfkeli protestocular 'dini okula' saldırdı

İran'da öfkeli protestocular 'dini okula' saldırdı

İranlı protestocuların dün gece, başkent Tahran yakınlarındaki Kerec bölgesinde, bir dini okula saldırdığı bildirildi.

Fars News haber ajansına açıklamalarda bulunan saldırıya uğrayan okulun müdürü Huccetu’l İslam Hindiyani “Beş yüz kadar protestocu, dün gece yarısından sonra, okulun kapısını kırarak içerde yangın çıkarma girişiminde bulundu” dedi.

Okula taşlarla saldırdılar

Hindiyani açıklamasında, hükümet karşıtı sloganlar atan protestocuların okula taşlarla saldırarak tüm camları kırdığını belirtirken, polisin duruma müdahale ederek, bazı protestocuları gözaltına aldığını bildirdi.

İran’da hükümet karşıtı protestolar aylardır sürerken, hükümet yabancı basının protestolar hakkında haber yayınlamasını yasaklamıştı.

Yüzlerce kişi sokaklara döküldü

İran’ın resmi haber ajansı tarafından, önceki gece yayınlanan habere göre, Şiraz, Ahvaz, Meşhed ve Tahran’da yüzlerce kişinin katıldığı protesto eylemleri düzenlendi.

Sosyal medya aracılığıyla yayınlanan videolarda, İran’ın turistik kentlerinden İsfahan’ın yanı sıra, başkent Tahran’da da protestolar düzenlendiği görüldü.

Protestolar, ABD’nin İran’ın Ortadoğu’daki istikrarı bozmaya yönelik stratejisi nedeniyle ülkeye ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulamasıyla eş zamanlı gelişiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.