İran'dan ABD'ye 'Müslüman Kardeşler' tepkisi

İran'dan ABD'ye 'Müslüman Kardeşler' tepkisi

İran, ABD'nin Müslüman Kardeşler'i terör örgütü ilan edeceğine dair haberlere yanıt verdi.

İran, ABD'nin Müslüman Kardeşler (İhvan) teşkilatını yabancı terör örgütleri listesine alma kararına tepki gösterdi.

Washington'ın Mısır merkezli Müslüman Kardeşler örgütünü "yabancı terör örgütleri" listesine alma hazırlığını değerlendiren İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "ABD, diğerlerini terör örgütü olarak tanzim etme konumunda değildir." ifadelerini kullandı.

Körfez ülkesi Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Zarif, "ABD bölgedeki en büyük teröristi destekliyor. O da İsraildir." diye konuştu.

Donald Trump yönetimi geçtiğimiz günlerde, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu terör örgütleri listesine almış, misillemede bulunan Tahran da ABD'nin Ortadoğu'dan sorumlu komutanlığı olan CENTCOM'u terör örgütü olarak tanımıştı.

Tahran ayrıca ABD'yi teröre mali destek sağlayan ülke olarak tanımlamıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, salı günü yaptığı açıklamada, "Başkan Donald Trump, ulusal güvenlik ekibi ve kendi endişelerini paylaşan bölge liderleriyle gerekli istişareleri yaptı. Bu (Müslüman Kardeşleri) listeye alma işlemi, yönetim içindeki kendi sürecinde devam ediyor." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.