İran'dan ABD'ye uyarı: Sizi kara günler bekliyor

İran'dan ABD'ye uyarı: Sizi kara günler bekliyor

İran'da Uzmanlar Meclisi üyelerinden Ayetullah Ali Muvahhıdi Kirmani 'ABD'nin yanlış bir harekette bulunması' bölgede yer alan ABD üslerinin güvende olmayacağı anlamına geldiğini belirtti.

İran'ın önde gelen din adamlarından Uzmanlar Meclisi üyesi  Ayetullah Ali Muvahhıdi Kirmani,  Tahran'da verdiği cuma hutbesinde İran'la ABD arasında süregelen krize ilişkin açıklama yaptı.

"Onları kara günler bekleyecek"

Mizan haber ajansının aktardığına göre, Kirmani " Eğer ABD yanlış bir şey yaparsa İran çevresindeki ABD üsleri artık güvende olmayacak ve onları kara günler bekleyecek" dedi.

Kirmani ayrıntı vermeden Tahran'ın geçmişte askeri saldırganlığa karşı ABD'yi uyardığını da söyledi.

İran ile ABD arasındaki ilişkiler Washington'ın Ortak Kapsamlı Eylem Planı adlı nükleer anlaşmadan çekilmesi sonrası artmıştı.

ABD anlaşmadan çekildikten sonra ülkeye yönelik ekonomik yaptırımlarına geri dönmüştü.

ABD Başkanı Donald Trump çarşamba günkü BM Genel Kurulu konuşmasında İran'a daha sert yaptırımlar uygulayacaklarını söylemiş ve diğer ülkelere İran'ı yalnızlaştırmaları çağrısı yapmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum