İran'dan Esed rejiminin Türk askerlerine yönelik saldırısına destek

İran'dan Esed rejiminin Türk askerlerine yönelik saldırısına destek

İran, Suriye'de Türk askerlerine saldırı düzenleyen Esed rejimine destek açıklamasında bulundu.

İran, Suriye'de Türk askerlerine saldırı düzenleyen Esed rejimine destek açıklamasında bulundu.

İran destekli Lübnan Hizbullahı'na yakınlığıyla bilinen El Meyadin'in aktardığı habere göre İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi açıklama yaptı.

Musevi tarafından yapılan açıklamada "Suriye Ordusu işgal veya terörizm altındaki her Suriye toprağında operasyon düzenleme hakkına sahiptir." ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) İdlib’de çıkan çatışmada 4 askerin yaşamını yitirdiğini, 1’i ağır olmak üzere 9 askerin de yaralandığını bildirmişti.

MSB'den yapılan açıklamada, İdlib'de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlara, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen Suriye Ordusu unsurlarınca topçu atışının yapıldığı belirtilmişti.

Açıklamada şunlar kaydedilmişti:

"Yoğun topçu atışı neticesinde 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır 9 silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir. Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz."

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum