İran'dan Hollanda, Danimarka ve İngiltere'ye 'Ahvaz' tepkisi: Saldırganları teslim edin

İran'dan Hollanda, Danimarka ve İngiltere'ye 'Ahvaz' tepkisi: Saldırganları teslim edin

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Hollanda, İngiltere ve Danimarka diplomatlarının Ahvaz saldırısını gerçekleştiren kişilere ikamet izni verdikleri gerekçesiyle Bakanlığa çağrıldıkları bildirildi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesindeki yazılı açıklamasında, 3 ülke diplomatlarının Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak Ahvaz saldırısını gerçekleştiren örgüt üyelerine ülkelerinde ikamet etmelerine izin verildiği için söz konusu ülkelere İran'ın şiddetli protestosunun aktarıldığını ifade etti.

Kasımi, Hollanda ve Danimarka'ya daha önce de söz konusu faillerle ilgili uyarılarda bulunduklarını ve faillerin yakalanıp yargılanmalarını talep ettiklerini belirterek, "Bu terörist grup üyelerinin Avrupa topraklarında suç işlemedikleri sürece AB terör listesine dahil edilmemeleri kabul edilemez" dedi.

"Bu teröristlerin IŞİD'den hiçbir farkı yok"

Hollanda ve Danimarka'dan 'terörist eylemi kınamakla birlikte, katliamın sorumlusu failleri ve onlarla bağlantılı olanları İran yargısına teslim etmelerini' istediklerini aktaran Kasımi, "IŞİD Avrupa'da faaliyet yapsa nasıl bir hassasiyet gösterilir? Bu teröristlerin de IŞİD'den hiçbir farkı yoktur ve hiçbir ülke vatandaşı arasında ayırım gözetilmemelidir" değerlendirmesini yaptı.

Kasımi, büyükelçilerin de konuyu başkentlerine ileteceklerini ve ülkelerinin faillerin tespit edilmesi için iş birliğine hazır olduğunu ilettiklerini vurguladı.

İngiliz diplomata ise, El-Ahvaziye adlı örgütün sözcüsünün Londra'da yayın yapan bir televizyon kanalında saldırının sorumluluğunu üstlenmesine izin verilmesinin İran açısından kabul edilemez olduğunun aktarıldığını belirten Kasımi, İngiliz diplomatın konuyu Londra'ya ileteceğini ifade ettiğini kaydetti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.