İran'dan İsrail'e nükleer tehdit

İran'dan İsrail'e nükleer tehdit

İran Devrim Muhafızları Komutanı, İsrail'in tehditleri karşısında İran'ın nükleer silah kullanmama politikasını yeniden gözden geçirebileceğini söyledi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun üst düzey bir komutanı Perşembe günü yaptığı açıklamada, İsrail ile tırmanan gerginliğin ortasında Tahran'ın nükleer silahlar konusundaki tutumunu yeniden değerlendirebileceğini belirtti.

İran'ın nükleer tesislerinin korunmasından sorumlu Devrim Muhafızları biriminin komutanı Ahmed Hağtalab, İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine yönelik tehditlerinin İran'ın ilan ettiği nükleer politikalarının gözden geçirilmesine ve potansiyel olarak değişmesine neden olabileceğini söyledi.

Yarı resmi Tasnim haber ajansının aktardığına göre Hağtalab, "İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine yönelik tehditleri, ilan edilen nükleer politika ve değerlendirmelerin gözden geçirilmesini ve bunlardan uzaklaşmayı mümkün kılıyor" dedi.

İran, Batılı güçlerle uzun süredir gerilim konusu olan nükleer programının yalnızca barışçıl amaçlarla yürütüldüğünü savunuyor.

İran 13 Nisan'da İsrail'e yönelik ilk doğrudan saldırısında bu ülkeye yüzlerce insansız hava aracı ve füze fırlattı. Saldırı, bu ayın başlarında Tahran'ın Suriye'deki konsolosluğuna İsrail tarafından düzenlenen ölümcül saldırıya yanıt olarak geldi.

İran saldırının "tamamen başarılı" olduğunu söylerken İsrail, atılan füze ve insansız hava araçlarının tamamına yakınının engellenmesinin ardından saldırının en az hasara yol açtığını açıkladı.

İsrail, İran'ın saldırısına karşılık verme sözü verdi ve İran'ın nükleer tesislerine yönelik hava saldırıları İsrail'in misillemesi için potansiyel bir seçenek.

Hağtalab, "Pasif savunma önlemleri, son derece gelişmiş tesisler ve ekipmanların yanı sıra ülkemizin nükleer tesislerinin İran'ın geniş topraklarına yayılması sayesinde [İsrail'den] gelebilecek her türlü tehdide karşı koymaya hazırız" dedi.

İran'ın İsrail'in nükleer tesislerini tespit ettiğini söyleyen Hağtalab, İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine bir saldırı düzenlemesi halinde Tahran'ın da bu tesislere saldırı düzenleyerek karşılık vereceği uyarısında bulundu.

Hağtalab, "[İsrail] nükleer tesislerimize karşı harekete geçmek isterse, gelişmiş silahlar kullanarak nükleer tesislerine saldırı düzenleyerek buna karşılık veririz" dedi.

Kaynak: Mepa News, Al Arabiya

uyg.gif

12:27

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.