İran'dan tehdit: Bölgesel ve bölge dışı etkileri olacak

İran'dan tehdit: Bölgesel ve bölge dışı etkileri olacak

İran Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye rejimine yönelik operasyonlarının bölgesel ve bölge dışında etkilerinin olacağını bildirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye rejimine yönelik gerçekleştirdikleri operasyonu kınadı ve operasyonların bölgesel ve bölge dışında etkilerinin olacağını açıkladı.

Yapılan açıklamada operasyonun uluslararası kanunlara aykırı olduğu ve ulusal egemenliğin görmezden gelindiği söylendi.

"İran kimyasal silahların kullanılmasını ve bağımsız ülkelerin egemenliklerinin ihlal edilmesini kabul etmiyor ve şiddetli bir şekilde kınıyor"  ifadeleri kullanılan açıklama aşağıdaki şekilde:

"ABD ve müttefikleri kuşkusuz ispatlanmış hiçbir delil ve belge olmaksızın BM ve Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü yerine hakimlik görevi yaparak Suriye aleyhinde karar vermiş ve kendilerini dünyanın polisi görerek maceracı bir girişimde bulunmuşlardır ve bunlara gereken cevap verilmelidir. ABD’nin Suriye’ye yönelik saldırılarının zamanına baktığımızda; Halep ve Doğu Guta’da teröristlerin yenilgiye uğradığı zamana denk gelmektedir bu ABD ve müttefiklerinin teröristleri himayet ettiğini açık bir şekilde göstermektedir." 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.