İran'dan yeni balistik füze denemeleri

İran'dan yeni balistik füze denemeleri

İran, 2000 km'yi aşan menzilli balistik füze denemelerini başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu. Denemenin zamanlaması manidar görüldü.

İran'ın Fars Körfezi'nde (Basra Körfezi) balistik ve seyir füzeleri denemelerinde bulunduğu bildirildi. 

Füze denemelerinin Viyana müzakereleri ve İsrail'in İran'a yönelik saldırı tehditleri esnasında gerçekleşmesi dikkat çekti.

İran rejimine ait haber kanalı IRINN, İran Devrim Muhafızları'nın Fars Körfezi'nde balistik ve seyir füzeleri denemelerinde bulunduğunu belirtti.

Açıklamaya göre denenen balistik füzeler arasında menzili 2000 km'yi aşan türden füzeler de bulunuyor.

İlgili açıklamada denemelerin başarılı olduğu, hedeflerin isabetle vurulduğu kaydedilirken önümüzdeki hafta başında İran Devrim Muhafızları'nın yeni füze denemeleri de gerçekleştireceği bildirildi.

iran1-001.jpg

Füze denemeleri duyurusunun, İsrail'in İran'ın askeri ve nükleer tesislerine hava harekatı yapabileceği açıklamalarının ardından gelmesi dikkat çekti.

İsrail'in tamamının İran'ın balistik füzelerinin menzilinde olduğu biliniyor.

İran'ın bu denemelerle Viyana'da AB ile doğrudan, ABD ile dolaylı olarak süren müzakerelerde üzerindeki yaptırımları kaldırma amaçlı elini güçlendirmeyi de amaçladığı tahmin ediliyor.

Müzakerelerde uranyum zenginleştirme konusunun gölgesinde kalsa da İran'ın uzun menzilli balistik füzeleri de görüşülüyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.