İran'ı suçlayan Lübnan Başbakanı Hariri istifa etti

İran'ı suçlayan Lübnan Başbakanı Hariri istifa etti

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, İran ve Hizbullah'a sert eleştiriler yönelterek istifa etti.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri istifa ettiğini açıkladı.

Hariri, istifasını yaptığı açıklamasında sert eleştiriler yönelttiği İran ve Hizbullah'ı bölgeyi istikrarsızlaştırmakla suçladı.

Hariri açıklamasında, Lübnan'daki siyasi iklimin babası, eski başbakan Refik Hariri'nin öldürüldüğü dönemle benzerlik kurduğunu aktardı. Hariri,hayatına yönelik bir komplo kurulduğunu hisssettiğini aktardı. 

Refik El Hariri, istifa ettiği 2004 yılına kadar Lübnan'da başbakanlık yapmış 2005 yılında ise bir bombalı araç saldırısında hayatını kaybetmişti.

"Tahran Arap devlerlerine müdahale ediyor"

Hariri, istifa açıklamasında İran ve Hizbullah'ı eleştirdi. Hariri, Tahran yönetimini Arap devletlerinin ilişkilerine müdahale etmekle suçladı. 

Dün İran dini lideri Ayetullah Ali Hameney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Lübnan'a gelerek Başbakan Saad Hariri, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil ve Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile görüşmüştü. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.