İran'ın medya ağı: Ülke çapında 30 haber ajansı faaliyet gösteriyor

İran'ın medya ağı: Ülke çapında 30 haber ajansı faaliyet gösteriyor

İran'da yazılı ve görsel medya teşkilatlanması oldukça ileri düzeyde.

İran'da yazılı ve görsel medya teşkilatlanması oldukça ileri düzeyde.

İslami Kültür ve İrşad Bakanlığı Basın ve Haber Ajansları Birimi Genel Müdürü Mohammadrıza Derbendi ülke genelinde 30 haber ajansının faaliyet gösterdiğini açıkladı.

İran'ın resmi haber ajanslarından IRNA'nın haberine göre, Derbendi yaptığı açıklamada 11 bin basılı yayının ve 5700 süreli yayının izin alarak faaliyet gösterdiğini belirterek, bunlardan 4100’ün yazılı basına bağlı çeşitli yayınlar olduğunu ve kalan kısmın ajanslar ve internet yayınları olduğunu söyledi.

Ülkede 300 gazete yayınlandığını ifade eden Derbendi, spor ile ilgili 350 yayın ve İslami ve dini konularla ilgili 280 yayının olduğunu dile getirdi.

İran'da aktif durumda olan çok sayıda haber ajansı var. Bunlar arasında IRNA (İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı), ISNA (İranlı Öğrenciler Haber Ajansı), Tasnim Haber Ajansı, ABNA (Ehlibeyt Haber Ajansı), Fars Haber Ajansı, Mehr Haber Ajansı, IANA (İran Tarım Haber Ajansı), ICANA (İran Meclisi Haber Ajansı), ILNA (İranlı İşçiler Haber Ajansı), Mizan Haber Ajansı (Yargı erkine bağlı), MANA (İran Deniz Haber Ajansı) gibi önemli ajanslar bulunuyor. Söz konusu ajanslar birçok dilde yayın yapıyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.