İran'ın tehditleri sürüyor: Gazze'deki İsrail saldırıları sürerse Akdeniz'i kapatırız

İran'ın tehditleri sürüyor: Gazze'deki İsrail saldırıları sürerse Akdeniz'i kapatırız

İran, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının sürmesi halinde Akdeniz'i gemi trafiğine kapatacakları tehdidinde bulundu.

İran medyasında yer alan habere göre, İran Devrim Muhafızları'ndan bir komutan, "ABD ve müttefiklerinin Gazze'de suç işlemeye devam etmesi halinde Akdeniz'in kapatılabileceğini" söyledi.

Devrim Muhafızları Koordinasyon Komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Nakdi "Yakında Akdeniz'in, Cebelitarık Boğazı'nın ve diğer su yollarının kapatılmasını beklesinler." ifadelerini kullandı.

Nakdi, "Dün Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı onlar için bir kabusa dönüştü ve bugün Kızıldeniz'de kapana kısıldılar." dedi.

Tuğgeneral Nakdi bunun nasıl yapılabileceğine ilişkin bir ayrıntı vermedi.

Yemen'deki İran destekli Husilerin Yemen açıklarındaki saldırıları bir süredir gündemdeydi.

İran'ın Batı Sahra'daki Polisario Cephesi ile çeşitli bağlantılara sahip olduğu biliniyor. Polisario Cephesi'nin faaliyet gösterdiği bölgeler Cebelitarık Boğazı'ndan yaklaşık 1000 kilometre uzakta bulunuyor. Grup aynı zamanda Cezayir ile de ilişkilere sahip.

Grubun böyle bir adım atacak askeri ve siyasi kapasiteye sahip olup olmadığı ise bilinmiyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum